Aalesunds Skiklub

 

Facebook Varsom.no Skredinfo Bli medlem

Helge Høegh Krohn donerte arkivskatt til skiklubben

helge Høegh krohn Avisutklipp, bilder, brev, programmer, resultatlister og private notater fra perioden 1934 til 1953 er blant arkivskattene som Helge Høegh Krohn nå har gitt til Aalesunds Skiklub.

 

 

Helge er sønn av Kjell Høegh Krohn, som var formann i skiklubben i perioden 1950 til 1953. Han var aktiv i styre og stell utover det, og var en særdeles engasjert mann i både klubb og renn.

– Jeg sitter med ei klippbok som faren min eide, og som jeg nå har lyst til å gi til skiklubben, var den overraskende og særdeles gledelige beskjeden som kom via telefon til Pål Are Lilleheim nylig.


Historien forteller at skiklubben tidligere har spurt om å få tilgang til klipparkivet, men da ønsket Kjell å beholde det i privat eie.


– Jeg fant det igjen her for litt siden, og når jeg ser igjennom den så er det noe jeg tror skiklubben kan få stor glede av, sier Helge. Som selv har mange gode minner fra Standalhytta. Under overleveringen av materialet kunne han fortelle mange historier, blant annet fra da han som barn ble båret i meis på skitur på Standal av klubblegenden Sigleif Røste. 


At skiklubben vil få stor glede av arkivmaterialet har Helge rett i. AaSK, stiftet i 1908 og med klubbhytta på Standal som det i fjor ble markert 100-årsjubileum for, er en klubb med lang historie og stolte tradisjoner. Og det er mange detaljer fra en tidlig fase i klubbens historie som nå er gjort tilgjengelig.


– Dette er hva jeg vil kalle en skikkelig arkivskatt! Vi skal nå gå gjennom det som vi har fått, og sørge for at det blir forvaltet på en skikkelig måte. Vi er veldig takknemmelig for at Helge har gitt oss denne gaven, og ikke minst at faren Kjell tok vare på disse minnene, sier leder Sindre Nakken i AaSK.  

 

Her er en liten smakebit av hva som finnes i materialet: et avisutklipp, samt Kjells egne notater. Det finnes en egen bok med slike avisutklipp og notater.

faksimile