Aalesunds Skiklub

Vårens aller, aller vakreste eventyr

Overgangstur 2013-123 personer fikk en strålende overgangstur fra Barstadvika til Standalhytta, med mye mai-nysnø og gode skiopplevelser.  

 

Toppturhelg, med blant annet overgangstur, er en tradisjon i Aalesunds Skiklub. Og den samler vel så mange deltagere utenfor klubben som medlemmer. Flere tar turen fra Østlandet for å være med, i tillegg til folk fra Romsdal og Nordmøre - og flere kommer tilbake år etter år for å delta. Så også i år.

Værmessig var oppkjøringen frem mot toppturhelga av den heller tvilsomme sorten, med flere dager med mye vind og nedbør dagene før. Likevel var det 23 personer som møtte opp i Barstadvika formiddagen den 4. mai. De hadde i hvert fall fått med seg at nedbøren dagene før var kommet som snø i fjella.

Og gitt været i dagene før, ble forholdene på dagen rett og slett veldig bra. Litt variert, med tidvis bra med vind – men så likevel så bra at alle var fornøyde.

Med snøen som hadde falt i dagene før kunne følget ta på seg ski betydelig lavere i terrenget enn det som har vært vanlig på overgnagsturer i mai – allerede før oppstigningen mot inngangen til Molldalen. Skiene satt på helt frem til turens mål: Standalhytta.

Turen gikk fra Barstadvika, gjennom Molladalen, opp Molladalsskaret, videre til Svinetinden, før en urørt fjellside med 20 – 30 centimeter nysnø kunne nytes ned mot Ytre Standal - og akkurat da værgudene så i nåde til følget med sitt aller beste vær for dagen!

Turen gikk videre inn til Kvandalsskaret, opp mot Stretet. Ni fra følget la turen opp mot Kolåstidenen, mens resten tok vegen ned til Standalhytta.

I løpet av turen la følget bak seg 1635 høydemeter, i løpet av de drøye 15 kilometerne turen varte. Alle 23 fullførte, selv om det som alltid ble lagt opp til en (hederlig) rettrettmulighet på Ytre Standal.

Sju av AaSKs turledere, under ledelse av leder for turgruppa Stephan Balling, sørget for god og trygg losing turen gjennom. Ettersom det hadde falt en del nysnø ble det gjort nøye vurderinger turen igjennom. Stor honnør gis til turlederne! 

Dagen ble avsluttet med grilling og sosialt samvær på Standalhytta.

Søndag 5. mai var det også flere som la inn topptur – da i litt mer ruskevær enn det som følget opplevde på lørdagen. Turer til Nordre Sætretind og Randers topp/Bladet ble gjennomført – også de med kyndig veiledning fra AaSKs turleder.

I sum ble det ei særdeles god toppturhelg, som også var avrunding av toppturarrangementene for AaSK denne vinteren.

Men skiklubben kommer tilbake med et spennende program for kommende vinter allerede til høsten!   

Klar til avmarsj i Barstadvika Overgangstur 2013-3
Overgangstur 2013-4 Overgangstur 2013-5
Overgangstur 2013-6 Overgangstur 2013-7
Overgangstur 2013-8 Overgangstur 2013-9