Aalesunds Skiklub

Klart for årets utgave av landets eldste fjellskirenn

Fra Start 2 Foto Svein Ove Haugen   PRESSEMELDING: Lørdag 30. april arrangerer Aalesunds Skiklub årets utgave av Standalrennet. Det er 74. gangen det tradisjonsrike rennet arrangeres – noe som gjør det til landets lengstlevende fjellskirenn!

 

 

 

Standalrennet er et spektakulært renn, som går i noen av de flotteste omgivelser som er mulig å oppdrive på Sunnmøre. Rennet går fra Fingerskaret til Standalhytta, med en høydeforskjell på cirka 700 meter. Det blir klasser for fjelltelemark, alpint, snøbrett og skibestigningskonkurranse (randonee). Traseen for sistnevnte går fra Standalhytta opp Fingerskaret og kjøring ned til mål ved Standalhytta.

Snøforholdene i år gjør at målgangen blir helt nede ved hytta. Med andre ord vil det i tillegg til å være en ekstra bonus for deltagerne, være lett tilgjengelig for besøkende som vil ha seg en tur til Standalhytta som tilskuer. 

– Alt ligger til rette for at dette skal bli et flott arrangement, som er like mye for dem som har lyst på en spektakulær opplevelse som for dem som har ambisjoner om gode tider og premier. Vi håper at skientusiaster fra hele regionen kommer til Standalhytta denne helgen, for det som også blir ei super sesongavslutning, forklarer Erik Lunde. Han er formann i AaSK, og står i tillegg som rennleder for Standalrennet.  

Rundt selve rennet vil det være en del aktivitet på Standalhytta, med blant annet premieutdeling på terrassen ved hytta og påfølgende løpermiddag. Påmelding til rennet gjøres på AaSKs nettsider; aask.no.

Arrangørklubben AaSK kan se tilbake på en sesong med stor aktivitet. Både for medlemmer og som arrangør av toppturhelger med besøkende fra både nært og fjernt.

– Vi har et fantastisk utgangspunkt for turer i klubbhytta Standalhytta, med flotte toppturmuligheter rett utenfor hytteveggen. I tillegg når vi det meste av Sunnmørsalpane med dagsturer. Og det er noe som gir glede for både egne medlemmer og for andre deltakere på toppturhelgene som vi arrangerer. For mange er disse turene, med erfarne guider fra klubben, et godt og nyttig førstemøte med denne typen aktivitet, forklarer Lunde.

Men nå er det det tradisjonsrike Standalrennet som står for døren for klubben. Som mobiliserer egne medlemmer til både arrangering og som deltagere.

– Det er bra engasjement rundt både rennet og i klubben generelt. Og det lover godt. Og neste år skal vi arrangere jubileumsrenn, når det er duket for det 75. Standalrennet. Vi har en del planer for 2017, men først skal vi gjennomføre generalprøven, smiler Erik Lunde.  

De som vil av lokale, regionale og nasjonale medier, er selvfølgelig hjertelig velkommen til Standalhytta på renndagen. Der vil det, i tillegg til å kunne dekke det spektakulære skirennet, får mulighet til å se og oppleve mer om toppturer i Sunnmøsalpane.

Kontaktperson: Erik Lunde
Formann/rennleder AaSK
Mobil: 97 73 08 01