Aalesunds Skiklub

Velkommen til det 75. Standalrennet

 Standalrennet 6 premieutdeling og after ski Det er jubileum på Standalhytta og hos Aalesunds Skiklub i år: Norges lengstlevende fjellskirenn skal arrangeres for 75. gang! Sett av dagen, og legg turen til Standalhytta lørdag 29.april.

 

Snøforholdene kan virke å bli litt utfordrende. Ikke med tanke på avvikling av selve rennet, men med tanke på å få målgang (og start for skibestigningsklassen) nede ved Standalhytta. Men arrangørene lover å strekke seg langt for å få det til.

– Langtidsvarselet kan tyde på en viss forbedring rent værmesig, og resten får vi ordne med en durabelig dugnadsinnsats, sier Erik Lunde. Han er ledere i AaSK, og vil være rennleder for Standalrennet 2017.   

Standalrennet er et spektakulært renn, som går i noen av de flotteste omgivelser som er mulig å oppdrive på Sunnmøre. Rennet går fra Fingerskaret til Standalhytta, med en høydeforskjell på cirka 700 meter. Det blir klasser for fjelltelemark, alpint, snøbrett og skibestigningskonkurranse (randonee). Traseen for sistnevnte går fra Standalhytta opp Fingerskaret og kjøring ned til mål ved Standalhytta.

Også i år legges det til rette for alle. Det vil si like mye for dem som har lyst på en spektakulær opplevelse som for dem som har ambisjoner om gode tider og premier.

– Vi håper på god deltagelse i jubileumsrennet, og at skientusiaster fra hele regionen kommer til Standalhytta denne helgen. For de fleste blir det vel sesongavslutning også. Og bare så det er sagt; å kombinere å få med seg rennet med en super tur i unike omgivelser anbefales på det sterkete, understreker Lunde.

Rundt selve rennet vil det være en del aktivitet på Standalhytta, med blant annet after-ski og premieutdeling på terrassen ved hytta og påfølgende løpermiddag.

Her kan du melde deg på Standalrennet 2017

Det er mulig med overnatting på Standalhytta. NB! Dette må bookes på forhånd. Book her

Også i år kan Arrangørklubben AaSK se tilbake på en sesong med stor aktivitet. Både for medlemmer og som arrangør av toppturhelger med besøkende fra både nært og fjernt.

– Vi har et fantastisk utgangspunkt for turer i klubbhytta Standalhytta, med flotte toppturmuligheter rett utenfor hytteveggen. I tillegg når vi det meste av Sunnmørsalpane med dagsturer. Og det er noe som gir glede for både egne medlemmer og for andre deltakere på toppturhelgene som vi arrangerer. For mange er disse turene, med erfarne guider fra klubben, et godt og nyttig førstemøte med denne typen aktivitet, forklarer Lunde.

Men nå er det det tradisjonsrike Standalrennet som står for døren for klubben. Som mobiliserer egne medlemmer til både arrangering og som deltagere.

De som vil av lokale, regionale og nasjonale medier, er selvfølgelig hjertelig velkommen til Standalhytta på renndagen. Der vil det, i tillegg til å kunne dekke det spektakulære skirennet, får mulighet til å se og oppleve mer om toppturer i Sunnmøsalpane.

 

Kontaktperson: Erik Lunde Formann/rennleder AaSK Mobil: 97 73 08 01

 

Her er noe stemninger fra Standalrennet 2016. (Alle foto: Svein Ove Haugen)

 

Standalrennet 1 Standalrennet 2
Standalrennet 3 Standalrennet 5