Aalesunds Skiklub

Klart for det 77. Standalrennet!

Standalrennet11Påmeldingen for årets Standalrenn, det 77. i rekken, er åpnet.
Rennet går lørdag 27.april, og arena er som vanlig det ypperste av hva den sunnmørske fjellheimen kan oppdrive. 

 

Det tradisjonsrike Standalrennet er rett og slett et særdeles spektakulært renn, som går i noen av de flotteste omgivelser som er mulig å oppdrive på Sunnmøre. Rennet går fra Fingerskaret til Standalhytta, og løypa har en høydeforskjell på cirka 700 meter. Det blir klasser for fjelltelemark, alpint, snøbrett og skibestigningskonkurranse (randonee). Traseen for sistnevnte går fra snøkanten, opp Fingerskaret og kjøring ned til samme målgang som rennet.

På grunn av snøforholdene er det foreløpig usikkert hvor målgang, og dermed start for skibestigningskonkurransen,  for årets renn blir.

 – Målet er at det skal være fra Standalhytta, men vi er avhengig av at det blir snøfall for å få til det. Men renn blir det – uansett!, lover Erik Lunde. Han er formann i AaSK, og står i tillegg som rennleder for Standalrennet.  

Han forteller videre at arrangementskomiteen er godt i gang med arbeidet.

– Som vanlig legger vi opp til en skifest som er like mye for dem som har lyst på en spektakulær opplevelse som for de med ambisjoner om gode tider og premier. Vi håper at skientusiaster fra hele regionen kommer til Standalhytta denne helgen, for det som også blir ei super helg, forklarer Erik Lunde. Han er formann i AaSK, og står i tillegg som rennleder for Standalrennet.  

Rundt selve rennet vil det være en del aktivitet på Standalhytta, med blant annet premieutdeling på terrassen ved hytta og påfølgende løpermiddag.