..basen for våre aktiviteter og hjertet i klubben.

Standalhytta

Standalhytta ligger godt plassert på vannskillet mellom Ørsta og Hjørundfjorden, 400 m.o.h. Fra hytta starter turen, uten anmarsj, til en rekke flotte alpine turer − sommer som vinter.

Standalhytta passer for selskaper opp til ca. 50 pers. Til lag på denne størrelsen tilbyr hytta god romplass og man slipper to bordsettinger.

Romstandarden på Standalhytta er god. De fleste rommene har tidsriktig standard. Men hytta har fortsatt noen originale rom fra utbyggingen rett etter krigen, dog med bredere senger.

Totalt har hytta 60 sengeplasser.
Noen få tomannsrom, ett tremannsrom, flesteparten fire- til femmannsrom, og det finnes seks doble senger. Rommet Åtte Syd er for grupper opp til åtte personer.

Østfløyen, som tidligere var tilgjengelig i DNT’s hyttenett, er nå forbeholdt medlemmene i AaSK. Hytta er en selvstendig fløy av Standalhytta, med seks sengeplasser fordelt på tre rom. I tillegg er der koselig oppholdsrom, kjøkkendel, bad og wc.

Hytta har egen inngang, og kan brukes uavhengig av samtidige aktiviteter på hovedhytta. Senger kan bookes enkeltvis eller per rom. Det er en forutsetning at alle som bruker hytta har gyldig medlemskap.

Men husk: Det er mulig for alle å melde seg inn i klubben, og dra nytte av klubbfordeler – som innkvartering i Østfløyen.

Det finne dyner og puter i alle senger, men alle som skal overnatte må ha med eget sengetøy som trekkes over det som er på. Alternativt kan det benyttes lakenpose/sovepose.

Peisestua er hyttas festsal, med egen dør slik at støy mot soverommene i andre etasje begrenses. Spiseplass til omkring 40.

 

Gråstua er for ordens skyld blå i farge. Den er hyggesentrum på hytta, og dekkes opp til 10-15 pers hvis selskapet er større enn kapasiteten i Peisestua. Eller den kan f.eks. brukes av barn/ungdom som ikke ønsker sitte sammen med de voksne.

Kjøkkenet har en storkjøkkenkomfyr og medium kombidamper som lager ca. 40 varme retter samtidig. Innredningen på kjøkkenet, med anretningsbord midt på gulvet, gjør matlagingen til en hyggelig prosess. Vaskelinja har steamkoker, som på hurtig vis vasker og desinfiserer kopper og fat.

Dusjkapasiteten på hytta er god. I andre etasje finnes en dusj på deling, i første etasje har menn og kvinner fire egne dusjer og romslig garderobe. Badstua ligger mellom dusjene (felles) og rommer 10-12 personer om gangen.

Skibod finnes ved i eget bygg, som også er vedbod – ved parkeringsplassen øst for hytta.

Tørkerom ligger plassert som første rom til høyre gjennom østinngangen.

Hundehold Det er ikke tillatt med hunder inne på Standalhytta. På sydsiden går man inn til oppvarmet hundehotell i kjelleren, hvor dyrene får egne båser med egnede bur. Dersom gjester ikke følger denne regelen faktureres nedvask av hytta.

Røyking er selvsagt ikke tillatt innendørs.

Kjølerom i gangen ved kjøkkenet.

Brannvarslere i alle rom, brannanlegg som kontrolleres hvert år, skumapparater plassert ut etter gjeldende foreskrifter.

Oppslagstavle med informasjon i gangen mot syd. Her får man svar på de fleste spørsmål, og man kan klistre opp ett selv også hvis man lurer på noe. Ellers kan Bodil svare på det aller meste om hytta.

HOVEDDEL


ØSTFLØYA