Anne May Slinning er AaSKs første kvinnelige leder

AaSKs nyvalgte leder, Anne MAy Slinning
Den nye lederen for Aalesunds Skiklub. (Foto: Eric Ellioth Kvamsdahl)

Tradisjonsrike Aalesunds Skiklub (AaSK) har for første gang i sin 112 år lange historie fått kvinnelig leder. Anne May Slinning tar over ledervervet etter Erik Lunde.  

Fakta:
Navn: Anne May Slinning
Alder: 35
Bosted: Klipra, Ålesund
Sivilstatus: Samboer med Eric, mor til Wille 4 mnd.
Aktuell: Nyvalgt leder for Aalesunds Skiklub. Den første kvinnelige lederen i klubbens 112 årige historie.

Anne May er tidligere vinner av Norgescupen i frikjøring, og har også deltatt på Freeride Worldtour. Og selvfølgelig: Mangeårig vinner av Standarennet! (Foto: Eric Ellioth Kvamsdahl)

I praksis har Anne May Slinning vært medlem i AaSK siden hun ble født, ettersom begge foreldrene var aktive medlemmer. Faren, Knut Slinning, er også æresmedlem i klubben.

– I oppveksten var turer til Standalhytta og Standalrennet faste innslag hvert år. Jeg kjørte også alpint under skiklubbens fane frem til jeg la opp etter videregående, forteller Anne May.

Grunnlaget lagt på Standalhytta
Hun forteller videre at Standalhytta og skiklubben også var avgjørende for at hun begynte med frikjøring etter å ha lagt opp som aktiv alpinist, ettersom hun hadde fått kombinert teknikk-kjøring i bakke med toppturer fra tidlig alder.

– Jeg kan ikke ha vært mer enn rundt åtte år første gang jeg gikk overgangsturen fra Bondalseidet til Standalhytta med treski og dobbeltsidig teip som feller, smile hun.

Skigleden og ferdighetene la grunnlaget for at hun senere vant Norgescupen i frikjøring sammenlagt, tok seier i flere internasjonale konkurranser og at hun kvalifiserte seg for den prestisjetunge Freeride Worldtour.

Ønsker flere småbarnsfamilier og yngre i klubben
Nå har altså Anne May tatt over ledervervet i AaSK, etter Erik Lunde.

– Som nyvalgt leder i skiklubben ønsker jeg å gi tilbake til klubben som har gitt meg så mye, særlig i form av gode barndomsminner. Det er nettopp disse tingene jeg derfor ønsker å legge litt ekstra vekt på; å få barnefamiliene og de yngre tilbake til Standalhytta – både i form av nyrekruttering og å få i gang passive medlemmer. Selv om småbarnstiden ofte er kjent for å være noe travel, og flere kanskje har egne hytter nå, så tror jeg det er rom for en arena der man kan være flere voksne samlet med barn, og der også barna får utfolde seg sammen på fjellet – og ikke minst på hytta som er som et eventyrslott for de minste, sier Anne May.

Klubbhytta på Standaleidet vil naturlig nok også fortsette å være et viktig satsingsområde. Både med tanke på å opprettholde og videreføre det gode arbeidet som er gjort med drift og vedlikehold av hytta, men også å fortsette arbeidet med å gjøre hytta til en sosial møteplass for alle som har lyst på tur, uansett alder og ferdighetsnivå.

Vil lage tidenes Standalrenn!
– Jeg tror vi må få formidlet dette på en måte som gjøre terskelen for å melde seg på medlemshelger lavere, også for de som ikke har så mye erfaring med ski og tur fra tidligere. Jeg føler meg heldig som får ta over ledervervet når hytta er i så god stand som den er. Det er tross alt den som gjør at vi faktisk kan ha en samlingsplass på Standalseidet. Hyttegruppa, hyttesjef og styret har gjort en enorm jobb, og jeg er helt sikker på at det vil fortsette, sier hun.

Om under to måneder går skiklubbens stolteste tradisjon av stabelen, Standalrennet. Og det er også noe den nye lederen vil legge litt ekstra innsats i.

– Jeg håper jeg kan bidra til å gjøre Standalrennet til en fantastisk opplevelse for både deltakere, tilskuere og barn. Det er mange gode dugnadskrefter som er i sving for å arrangere rennet, og jeg håper virkelig at det er mange som stiller opp i år også. Både med dugnadsinnsats og som deltagere på rennet. Så skal vi sammen sørge for å levere tidenes Standalrenn!

I tillegg til Anne May består det nyvalgte styret av Erlend Folstad (nestleder), Tove Johannesen (økonomiansvarlig), Åge Høymark og Aleksandra Leikanger (styremedlemmer), Ronny Grytten og Synnøve Johnsen (vara). Leder turgruppa: Åsa Kunnas. Leder Hyttestyret: Arne Fagerhaug. Arnfinn Larsen er leder for Eldres råd.