Overgangstur gjennom Molladalen

Det har vært en mangeårig tradisjon i Aalesunds Skiklub å arrangere overgangstur fra Melbøsætra gjennom Molladalen, Litjekoppen, Kvanndalen og til Standalhytta.  Skal vi tro historiebøkene første gang i 1990, en tur som attpåtil ble avbrutt på grunn av dårlig vær.  Siden da var turen en årlig og særdeles populær hendelse fram til 2013.  I senere tid har turen av forskjellige grunner ikke blitt arrangert.

Klubben ønsker nå å ta denne tradisjonen tilbake.  Vi inviterer derfor til tur, og medlemshelg på hytta, lørdag 8 april.

Oppmøte enten på Melbøsætra lørdag morgen kl. 09, alternativt på Standalhytta fredag kveld (påmelding).

For de som ikke er kjent med turen kan vi hente følgende beskrivelse fra jubileumsårboka:

Denne turen går gjennom ett av de vakreste fjellområdene vi har på Sunnmøre.  Først gjennom Molladalen under tinderekkene med Jønshornet, Randers og Mohns, opp og over Molladalsskaret med nedkjøring til Kråkekollen, videre opp Litjekoppen langs foten av Romedalstinden og med den mektige og lite innbydende nordveggen på Storegjøltinden rett imot. Deretter opp til Kvandalsskaret under Stretet før nedkjøring om Appelsinhaugen og gjennom Kvanndalen til mål ved Standalhytta.  Med mange timers tur i beina kan denne nedkjøringen bli ei utfordring for mange.  Ikke sjeldent bidrar skarpt føre gjennom skyggefulle partier gjennom Kvanndalen ytterligere til denne utfordringen.

Turen byr på variasjoner, utfordringer, naturopplevelser og sanseinntrykk som gjør dette til en nesten komplett tur.  De ivrigste kan også nokså lett legge veien oppom toppene av både Svinetinden og Kolåstinden om de vil det. 

Det var normalt stor oppslutning om turen og flere enn 25 deltakere var ikke uvanlig.

Gjennomføring krever selvfølgelig egnede vær- og føreforhold.  Det er mulig å gjennomføre turen på fjellski, men lettere toppturutstyr er kanskje å anbefale.  Vi regner med å bruke fra 6 til 8 timer på turen, avhengig av føre.  Om det skulle bli nødvendig er det mulig å avbryte etter Molladalsskaret og derfra renne ned til Ytre Standal.

Ellers ønsker vi også at så mange som mulig samles til hyggelig lag og overnatting på Standalhytta etter turen.  Påmelding for overnatting.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Aalesunds Skiklub | Postboks 264 Sentrum | 6001 Ålesund | Bank: Sparebanken Møre, konto nr. 3900 35 19175


Mobil leder: 97 73 08 01 | E-mail: post@aask.no